Bu parkta engel yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin “Engelsiz Yaşam Parkı”, Yenişehir ilçesi İstemihan Talay Caddesi’nde hizmete girdi.

İlk Yayın : 4 Temmuz 2021 – Son Güncelleme 4 Temmuz 2021, 14:33

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açılışını yaptığı parkta 165 özel birey parkurlardan dans evine kadar birçok olanaktan ücretsiz faydalanmaya başladı. Merkezin en önemli hizmetlerinden birini de otizmin başlangıç tanısı olan ‘Uyaran Eksikliği’ni önlemek amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de belediyeler arasında ilk olan ‘Gelişimsel Oyun Grubu’ projesi oluşturuyor. Özel gereksinimli çocuklar, havanın iyice ısınmasıyla birlikte parktaki havuzda hem serinliyor hem de spor yapıyor. Engelsiz Yaşam Parkı’nın açılışını yapan Başkan Seçer, “Burası 4 bin 250 metrekare. Mevki olarak da 4 merkez ilçemizden rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer. Özel bireylerimiz sosyal aktivite alanlarının geniş olması sebebiyle de çok rahat, çok güvenli bir şekilde burada vakit geçirme imkânına sahip olacaklar” diyerek, park için 46 öğrencinin müracaatta bulunduğunu açıklamıştı.

NORMALLEŞMEYLE HİZMETE GİRDİ

165 özel birey Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki olanaklardan faydalanmaya başladı. Geniş bir alana yayılan parkın kapalı kısımlarında ‘görüşme odası’, ‘atölye’ ve ‘oyun odası’ yer aldı. Hemen yan tarafındaki yarı kapalı alana ise bir ‘dans evi’  kuruldu. Özel bireylerin fitness ve dans aktivitelerine katılabileceği dans evi ayrıca profesyonel spor ekipmanlarıyla da donatıldı. Parkın açık alanında özel bireylerin rahatça kullanabileceği üstü açılıp kapanabilen ‘yüzme havuzu’ yaza hazır bir hale getirildi. Açık alanda ayrıca ‘bocce sahaları’, ‘survivor parkuru’, ‘çocuk oyun grupları’ ve ‘masa tenisi alanı’ yer aldı. Geniş bir yeşil alana sahip parkta ebeveynler için de dinlenme alanları ve kamelyalar oluşturuldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu