Bu bayramda da coşku sokaklara taşındı

İlk Yayın : 21 Mayıs 2022 – Son Güncelleme 21 Mayıs 2022, 18:17

Mersin Yenişehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında renkli ve anlamlı etkinlikler düzenledi. Yenişehir Belediyesi, Mersin Bisiklet Derneği ile akşam saatlerinde gerçekleştirdiği kortej geçişiyle de Bayramın coşkusunu sokaklara taşıdı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yenişehir’de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi iş birliğiyle Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumhuriyetin Kapatılan Köy Okulları Fotoğraf Sergisi beğeniye sunulurken, Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri Atatürk’ün Samsun’a çıkışını “İlk Adım” gösterisi ile anlattı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de öğrencilerin duygulandıran performanslarını izledi.

Başkan Abdullah Özyiğit daha sonra Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun dış cephesine çizilen Atatürk’ün Kocatepe’deki silueti önünde üniversiteli gençler ve vatandaşlarla buluştu. Nazife Bilgin Hazar ve Büşra Şimşek tarafından 24 saatte çizilen dev Atatürk silueti önünde yapılan programa CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Büyükşehir ve Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu