Bu ayıp hepimize yeter: Bir gazinin cenazesi böyle kaldırıldı

İlk Yayın : 23 Haziran 2023 – Son Güncelleme 23 Haziran 2023, 20:18

1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Veli Tevfik Ataman (69) Hiçbir resmi tören yapılmadan Güneykent mezarlığında 15-20 kişinin omuzlarında sessiz sedasız toprağa verildi. Ailesi cenaze de hiç bir asker ve yetkilinin bulunmamasını, tabutun üzerine bir Türk Bayrağı dahi örtülememesini gözyaşları arasında izlediler.

astanede ölen gazinin iki kız bir erkek kardeşi ile birkaç akrabalarının katıldığı cenazede, defin sırasında yürekler adeta burkuldu.

Ölmeden öncede kendi bahçe evinde hasta erkek kardeşi ile birlikte yatalak vaziyette çok uzun süre perişan vaziyette yaşadığı ortaya çıkan Kıbrıs Gazisi Veli Tevfik Ataman ölümünden sonrada ne yazık ki, yalnız bırakıldı. Defini sırasında ortaya çıkan bu tablo yürekleri adeta burktu.

‘Gazisine bile sahip çıkamayan’ bir Mersin

Ölümünden haberleri oldukları halde kıllarını dahi oynatmayan, ‘Herkes tatilde dernek kapalı’ diyen ahte vefasız Muharip Gazi Derneği yöneticileri, acı tabloyu gözümüzün önüne serdi.

Gazimizden özür diliyoruz!

Hayatları uğruna, vatanları için, ülkesi için, insanları için şehit düşen, yara alıp gazi olan tüm Vatan Evlatlarımızdan, Gazi Veli Tevfik Ataman’ı layık olduğu şekilde son yolculuğuna uğurlayamadığımız için özür diliyoruz…

Başa dön tuşu