BonaBant’tan Almanya’ya İhracat Atağı!

İlk Yayın : 21 Eylül 2021 – Son Güncelleme 21 Eylül 2021, 10:26

Mersin’de 3 yıl önce kurdukları akrilik bant üretim tesisi ile yurt içinde önemli adımlar atan Bonabant, ihracat faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Amerika, İngiltere, Azerbaycan, Rusya, Romanya, İtalya ve başta Irak olmak üzere Orta Doğu pazarından da yoğun talep alan firma, son olarak Almanya’ya 1 konteyner dolusu bant gönderdi.

Bonabant’ın 28 yaşındaki genç Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, “Bant sektöründe üç yıllık bir geçmişe sahip olmamıza rağmen, şimdiden Türkiye’nin ikinci büyük üreticisi konumuna geldik. İstenilen hacimdeki ürünü 3 gün içerisinde alıcıya ulaştırabildiğimizden, iç piyasada hızlı teslimat avantajıyla B2B noktasında hizmet verdiğimiz müşterilerimizin güvenini kazandık. Şimdi bu güveni ihracat noktasında da sağlamayı başardık. Almanya gibi kaliteli üretim konusunda oldukça titiz olan bir ülkeye ihracat yapmanın büyük bir başarı olduğunu söyleyebilirim. Daha önce bir palet ürün gönderdiğimiz Almanya’dan şimdi bir konteyner dolusu sipariş aldık” dedi.

“Avrupa standartlarını yakaladık”

“Bant sektöründe ihracat yapmak çok zor” diye belirten Nida Arslan, “Dünyada ham maddeyi üreten birçok ülke var. Dolayısıyla ham madde üreten ülkelerle rekabet etmek bizleri zorluyor. Ve ürünü burada sıfırdan üretmek için 100 milyon dolar gibi bir bütçeyle yatırım yapmanız gerekiyor. Bu nedenle ürünün ham maddesini dışarıdan alıp ürünü burada işleyip iç piyasa ve ihracatını yapmak yerli markalara daha cazip geliyor” ifadelerini kullandı.

Nida Arslan, “Tesisimizde Avrupa standartlarında ürün üretiyoruz. Bu da haliyle kaliteye önem veren ülkelerin dikkatini çekiyor” dedi. İhracat noktasında kısa süre içerisinde daha fazla ülkeye ulaşarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Arslan, “Henüz yeni bir firma olmamıza rağmen üretim ve ihracat hacmimizi üst seviyelere ulaştırdık. Sektörde birçok yeniliğe imza attık” dedi.

“Stok avantajı ile hızlı teslimat sağlıyoruz”

BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, “İthalatta sipariş verirken ürün ortalama 40 gün gibi bir sürede elinize ulaşıyor ve verdiğiniz siparişin çoğunu da önden ödemek durumunda kalıyorsunuz. 10 konteyner ürün siparişi verdiğinizde yaklaşık 250 bin dolar gibi bir rakam tutuyor. Bu tutarın 30’unu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yani para elinizde kalmıyor ve dışarıya sürekli ödeme yapıyorsunuz. Gümrük masrafı, vergi gibi durumlarda ekstra bir maliyetle karşılaşıyorsunuz. Bunun dışında ithalatta ürün sipariş ederken belirli bir hacmin üstünde sipariş vermeniz gerekiyor. Biz ise stokla çalıştığımız için en geç 3 gün içerisinde ürün teslimatını gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir sınırlama olmadan ürün siparişi alabiliyoruz. Bununla birlikte firmaları birçok ekstra maliyetten de kurtarıyoruz. Bu da sektörde firmamızın tercih edilmesine neden oluyor. Bu anlayışla hareket ederek ithalatın önüne set çekmek istiyoruz” diye ifade etti.

Yurt dışından getirdiğimiz makinalarımız ile çeşitli renklerde ve ebatlarda akrilik bant üretimi gerçekleştirebiliyoruz diye belirten Nida Arslan, “Özellikle özel üretim bantlarımız, yoğun talep görüyor. Biz de bu ilgiye karşılık vermek için üretim hattımızda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. “Numune olarak gönderdiğimiz ürünlerimizin geri dönüşü konteyner bazında olmaya başladı. Bunlardan birisi de Almanya. Bir palet ürün gönderdiğimiz Almanya’ya şimdilerde 1 konteyner ürün göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Numune olarak gönderdiğimiz ürünlerimizin geri dönüşü konteyner bazında oldu. Bunlardan birisi de Almanya. Bir palet ürün gönderdiğimiz Almanya’ya şimdilerde 1 konteyner ürün gönderiyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu