Bir Örgü Bir Umut

Ağaçlara ponpon asarak kanser farkındalığı yaratmaya çalıştılar

İlk Yayın : 7 Nisan 2021 – Son Güncelleme 7 Nisan 2021, 14:15

Mezitli Belediyesi 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası kapsamında Örgülü Sokakta ‘Bir Örgü Bir Umut’ etkinliği düzenlendi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldığı etkinlikte kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak ağaç dallarına renkli ponponlarda asıldı. Ressam Sibel Aklamus tarafından açılan resim sergisinin de gezildiği etkinliğe katılanlara, kanserle mücadele konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

TARHAN’IN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Kanserden korunma teşhis ve tedavisi konusunda farkındalığın artırılması, insanların bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte bir süre önce ağabeyi Necati Tarhan’ı bu hastalıktan kaybeden Başkan Tarhan’ın yaptığı konuşma duygu dolu anlara sahne oldu.

Türkiye’de yapılması gereken çok fazla şey olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Her birimizin çok yakınını kanserden vefat etmiştir. Hastanede yatanlar var, çocuklarımız var onlara zaman zaman moral destek amaçlı etkinlikler yaptık tabii herkesin sahip çıkması gerekir. Sadece belediyelerin desteği yetmiyor, kanseri sadece gününde gündeme getirmek kuşkusuz yetmez. Diğer günler içinde aynı şey geçerli. Otizm Gününde Otizmi anmak hiçbir şey ifade etmez. Yazmak, çizmek hiçbir şey ifade etmiyor. ‘Ne yapıyorsunuz’ diye sormak lazım çevremizdeki insanlara, iş insanlarına. Herkesin el atması gerekiyor” dedi.

 

 

“YAKINLARI İÇİN DE ÇOK ZOR BİR HASTALIK”

Sözlerine, “Hastanede yatan, evinde şifa bekleyen herkese acil şifalar diliyorum. Ama ailelerinin de çok acı çektiğini biliyorum hepsine acil şifalar diliyorum. Umarım bizde ileri ülkeler seviyesine geliriz” diyerek devam eden Başkan Tarhan, “Türkiye’de konuşulacak ve yapılacak çok şey var. Belediyelere düşen çok fazla görev var. Hepsine birden çözüm bulmamız tabii ki zor. Ama elimizin yettiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Güzel tarafları var, hüzünlü tarafları var bu çalışmaların. Bunun gibi bir dizi engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, cezaevinde kader mahkumları var, kanserliler var.

Down Sendromlu çocuklarla çalışma yaptık, ben her yerde söylüyorum gerçekten bu insanlara minnettarım onları tanıdığım için çok mutluyum. Bu kadar vücut olarak kimyasını insana geçiren bir başka canlının olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu