“Bir felaketle karşı karşıyayız”

İlk Yayın : 12 Ağustos 2022 – Son Güncelleme 12 Ağustos 2022, 18:23

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, insanların mutfağı, ocağı ve dolabının boş ve yandığını söyleyerek, “Bir felaketle karşı karşıyayız. Bir yangın yeri var. Türkiye’de yurttaşlarımız mutsuz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve ilçe örgütünün düzenlediği Muhtarlar Buluşması’na katılarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“YANGIN YERİ”

“Bir felaketle karşı karşıyayız” diyen CHP’li Başarır, insanların mutfağı, ocağı ile dolabının boş ve yandığını söyleyerek, “Bir yangın yeri var. Ben Nebati gibi göremiyorum, Nebati gibi bakamıyorum, onun kadar iyimser olamıyorum. Benim gördüğüm Türkiye’de benim gördüğüm Silifke’de yurttaşlarımız mutsuz. Nebati diyor ki Türkiye’de ekonomi iyi, ya Nebati bu ülkede 3 bin 500 lira emekli aylığı alan insanlar var, nasıl geçinsin? 5500 lira asgari ücret nasıl geçinsin? Geçinebilir mi?” diye sordu.

“SİLİFKE’DE 2 BİN 500 TL’DEN AŞAĞIDA KİRALIK EV YOK”

Silifke’de 2 bin 500 liradan aşağı ev olmadığına dikkat çeken Başarır, “Elektrik doğalgaz bin liradan aşağı değil, maaş bitti. Nebati ne yiyecek bu insanlar? Nebati diyor ki ‘ÖTV’ye tam zam yapacaktık CHP Genel Başkanı konuştu.’ İyi ki de konuşmuş. Bugün araba alma imkânınız var mı? Orta halli bir arabanın değeri bir milyon, biz diyoruz ki hem traktörde hem ilk kez araba alacak insanlarda ÖTV’yi 3’te 2 yapalım. Vatan haini oluyoruz biz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN 4’TE 3’Ü İŞSİZ”

Gençlerin 4’te 3’ünün işsiz ve kredi borçlarını ödeyemediğini vurgulayan Başarır, “Af istedik, faizleri silin ertelensin dedik, vatan haini olduk. Çiftçi Silifke’mizde çilek üretimi 9 bin dönümden 3 bin dönüme düşmüş. Niye çiftçi ekemiyor? Anadolu’da yarıya düşmüş, çünkü çiftçi size elini verdiği zaman kolunu alamıyor. Pazara gidiyorum ben, üretici mutsuz, alıp satan mutsuz ve alan vatandaş daha mutsuz. Burada bir tuhaflık var. Bu üçünden birinin mutlu olması gerekmiyor mu?” dedi.

“İNSANLAR 50 LİRAYA MAZOT ALMAK ZORUNDA”

Bir yıl önce gübrenin kilosu 180 lirayken şimdi bin 200 lira, yemin kilosu 130 lirayken şimdi 500 lira, şekerin çuvalının 200 lirayken bin 200 lira olduğunu söyleyen Başarır, “Un aynı, yağ, sebze, elektrik mazot aynı ve kazancımızın büyük çoğunluğunu da beşli çeteye veriyoruz. İki yakamızın bir araya gelmesinin imkânı var mı? Mazot bir yıl önce 7 liraydı, şimdi 23 lira. Sokaktaymış gel bakalım insanlar 50 liraya mazot almak zorunda kalıyor, köyüne gittiği zaman mazotu bitiyor. Demirören’in 1 milyarı için icra takibi yapmamışsın, sen yüz bin tane çiftçiye dağıtsaydın bugün belki Silifke’de çilek tarlaları boş kalmayacaktı. Sen Demirören’in midesini ve kesesini doldurmak için onlara peşkeş çektin” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu