Başkan Seçer Tarsuslularla buluştu

İlk Yayın : 28 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 28 Mayıs 2021, 19:18

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cuma günkü mesaisini Tarsus ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlanan, yapım çalışmaları devam eden, ilerleyen günlerde yapılacak olan ve şu anda proje çalışmaları devam eden cadde, bulvar ve yol çalışmalarını incelemeye ayırdı. Yol incelemelerini çevre dostu CNG’li ‘Sarı Limon’layapan Başkan Seçer, mahalle mahalle gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Atatürk Caddesi ile başlayan inceleme İstiklal Caddesi’nde son buldu

Başkan Seçer’e inceleme gezisinde, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Ali Uyan ve Ünzile Kuru, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, muhtarlar, bürokratlar ve daire başkanları eşlik etti.

Başkan Seçer, Tarsus’ta Atatürk Caddesi, Gazipaşa Caddesi üzeri Bayraklı Kavşak, yeni yerleşim bölgesi olan Altaylılar Mahallesi 02110 Sokak, Kaleburcu Caddesi, Berdan Baraj Gölü Mesire Alanı’na kadar uzanacak olan yaya ve bisiklet yollarının yapılacağı Mavi Bulvar’da incelemelerde bulundu. MESKİ’ninaltyapı çalışmalarının da sürdüğü Gazipaşa Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde de önümüzdeki günlerde yapılacak asfalt yenileme çalışması öncesinde de inceleme yapan Başkan Seçer, Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen Toros Caddesi, Yeni Mahalle’den geçen Mücahitler Caddesi, yenileme çalışmaları bitirilen Fahrettinpaşa Mahallesi’ndeki Cemal Gürsel Caddesi, Şelale’den eski Ankara Yolu’na bağlantıyı sağlayan Mimar Sinan Caddesi, Tozkoparan 3814 Sokak, Hürriyet Caddesi, Yeni Tarsus Devlet Hastanesi yanında bulunan İbni Sina Bulvarı, Yeşil Mahalle’deki Hasan Özçivici, Gözlükule Mahallesi’nden geçen Kazım Karabekir Caddesi ve şu an asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları tüm hızıyla süren Eski Ömerli Mahallesi’ndeki İstiklal Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Seçer, son olarak ise Tarsus ziyaretinde ilköğrenim yıllarının geçtiği Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’nu da gezdi.

Başkan Seçer, çalışma sahalarını ‘Sarı Limon’la gezdi

Tarsus mesaisine Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Şube Müdürlüğü’nden başlayan Seçer, burada yapılan tadilat çalışmalarını da inceledi. Yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili daire başkanları ve bürokratlarla görüşen Seçer, daha sonra çalışmaları yerinde incelemek ve bilgiler almak için çevre dostu CNG’li ‘Sarı Limon’la yakın zamanda açılması planlanan, proje çalışmaları devam eden ve tamamlanan yolları inceledi. Seçer, gittiği mahallede muhtarlar tarafından ellerinde çiçekler ile karşılanırken, vatandaşların ilgi ve sevgisiyle karşılaştı.

“Trafik sorunu ve otopark sorununu çözmeye yönelik değerlendirmeler yaptık”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile ilçede incelemelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Seçer, Tarsus mesaisini şu sözlerle değerlendirdi:

“Birçok mahalleye gittik. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmalarını inceledik. Tarsus Belediyesi ile yapacağımız, yaptığımız bazı çalışmalar konusunda da değerlendirmeler yaptık. Özellikle Tarsus’un şehir merkezindeki trafik sorununu ve otopark sorununu çözmeye yönelik değerlendirmelerde bulunduk. Tarsus değerli, önemli, stratejik bir ilçemiz. Mersinimizin de en büyük ilçesi. En değerli ilçelerinden, bütün ilçelerimiz mutlaka değerli. Ama hem kadim bir ilçe hem nüfus olarak çok yoğun bir ilçemiz. Önemli sanayi yatırımları da başladı. 2 OSB yapılıyor. Bir karma OSB, bir diğeri de tarım ürünleri işleme OSB. Onlar da Tarsus ekonomisine değer katacak. Diğer taraftan Tarsus zaten bir tarım, bir ticaret kenti. Şehre yapacağımız dokunuşlarla tabi ki bu dokunuşların da çağdaş şehircilik prensipleri çerçevesinde olması gerekiyor. Güzel bir çalışma oldu. Umut ediyorum kısa süre içerisinde çok önemli çalışmalarımız sonuçlanacak ve vatandaşlarımız da bunun neticesini memnuniyetle görecek.”

Bozdoğan: “Bir Tarsuslu olarak yapılacak çalışmaları görünce mutlu oldum”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise “Böyle kadim topraklarda bir kent kültürünün özellikle kimliğinin ortaya çıkması elbette yollar ve kaldırımların görüntüsü değil sadece. Az önce Vahap Başkanımız Haziran ayında bu kentin Master Planı’nın ortaya çıkacağını söylediği zaman çok mutlu oldum. Gelecekte de zaten bu kentin bir ileri aşamaya gitmesindeki en büyük olay zaten Master Planı. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu kentin kimliğinde kaldırımların ve özellikle de yolların çok büyük bir önemi var. Az önce yapılacak yolları, caddeleri görünce de bir Tarsuslu olarak, bu kentte yaşayan bir insan olarak çok mutlu oldum. Sadece Belediye Başkanı olarak değil” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu