Başkan Gültak, bayramda da halkın arasında

Vatandaşlarla bayramlaştı, kurban kesmeye gelenlere çorba ikram etti...

İlk Yayın : 21 Temmuz 2021 – Son Güncelleme 21 Temmuz 2021, 13:44

Başkan Gültak, Kurban Bayramı’nın birinci gününü vatandaşlarla birlikte geçirdi. Belediyenin,ilçede kurduğu kurban satış ve kesim noktalarını ziyaret ederek halkla bayramlaşan Başkan Gültak, bayram namazından sonra, kurban kesmek için hazırlanan alanlara gelen vatandaşlara çorba ikram etti.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kurban Bayramı vesilesiyle, sabahın erken saatlerinde Gündoğdu Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Faruk Bilen, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.

Mahallede, belediyeninkurduğu kurban satış ve 4 ayrı kesim yerinde incelemelerde bulunan Başkan Gültak ve beraberindeki heyet; kurban satıcıları ve vatandaşlarla bayramlaşıp sohbet etti ve sıcak çorba ikram etti. Burada bir açıklama yapan Başkan Mustafa Gültak, sabah namazı ve ardından kılınan bayram namazından sonra sahaya indiklerini ve halkla bayramlaştıklarını ifade etti.

Akdeniz’de 30 noktada kurban kesim yeri kuruldu

Göreve geldikleri ilk yıl ilçede 7 noktaya kurban satış ve kesim yeri kurduklarını belirten Başkan Mustafa Gültak; bu sene ise ilçenin 30 ayrı noktasında, temiz, sağlıklı, hijyenik koşullarda ve dini vecibelere uygun ücretsiz kurban kesim yeri kurduklarını anlattı. Vatandaşları sıcaklardan korumak için çadır kurduklarını da belirten Başkan Gültak, kurbanının kestiren vatandaşların, etlerini doğa dostu poşetlere doldurup evinin yolunu tuttuğunu söyledi.

“Vatandaşlarımızın büyük bir sıkıntısını çözdük”

Açıklamasında; Pandemi kurallarını özellikle gözettiklerinin altını çizen ve salgına karşı halkı aşı olmaya davet eden Başkan Gültak; “Kurban Bayramı’nda insanlarımızın; ‘Kurbanımı nerede kestireceğim? Dini vecibelere uygun kesilecek mi?’ gibi sıkıntıları olabiliyor. Bu sıkıntıyı, biz Akdeniz ilçemizde çözmüş olduk. Buradan tüm Akdenizlilerin, Mersinlilerin, tüm ülkemizin ve İslam Âlemi’nin kurban bayramını kutluyorum. İnşallah bayramımız, bizlere kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ve sağlık getirir.

Zira 1 buçuk yıldır Pandemi belası ile uğraşıyoruz. Salgın belasından tamamen kurtulmak için aşılarımız mutlaka olalım. Hazırladığımız kurban satış ve kesim yerlerinde de zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, Pandemi kurallarına riayet edilmesi için sürekli görevinin başında. İnsanların ateş ölçümünü yapıyor, maske dağıtıyor ve mesafe kuralının gözetilmesi için çalışıyorlar. Bir kez daha tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler ve iyi bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bayram ziyaretleri diğer mahallelerde devam etti

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu Öner de yaptıkları açıklamada, vatandaşların kurban bayramını tebrik ederek, sağlık, huzur ve mutluluklar diledi.  Kurban kesmek için gelen vatandaşlarla bir süre sohbet edip bayramlarını kutlayan Başkan Gültak ve beraberindeki heyet; ardından Özgürlük, Karacailyas, Huzurkent, Gazi, Bahşiş ve Köselerli mahallelerinde bulunan kurban kesim ve satış yerlerini ziyaret etmek ve yine vatandaşlarla bayramlaşmak üzere Gündoğdu Mahallesi’nden ayrıldı.

Öte yandan; dini vecibelerini ifa etmek isteyen Akdeniz sakinleri de kendilerine sağlanan bu imkân ve kolaylık nedeniyle memnuniyetlerini dile getirip, Akdeniz Belediyesi ve Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu