Balıkçıların kabusuyla mücadelede devam kararı

Balon balığı alımları tekrar başlıyor

İlk Yayın : 9 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 9 Mayıs 2021, 11:36

Yırtıcı ve zehirli bir tür olan ve adeta balıkçıların kabusu olarak bilinen balon balıklarıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl avlanan balık başına verilen 5 liralık destekleme ödemelerine Ramazan Bayramı’ndan sonra tekrar başlanacağı bildirildi.

Akdeniz ve Ege’yi istila eden balon balıklarıyla mücadele için balık başına verilecek destekleme kararı 2020 yılı sonunda Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Buna göre balon balığının sadece kuyruğunu keserek kilitli poşetlerle İl Tarım Müdürlüklerine getirenlere 5 TL’lik ödeme yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde tekrar Resmi Gazete’de yayınlanan yeni bir karara göre bu ödemelerin 2021, 2022 ve 2023 yıllarında da aynı şekilde devam edeceği bildirildi. Avlanan balon balıklarının sadece kuyruğu değil bütünü getirilerek ödeme alınacak. Ramazan Bayramı bitiminde alınacak olan balıkların ödemeleri ise Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Alımlar Akdeniz ve Ege’de görülen 8 türün tamamını da kapsayacak.

Kızıldeniz’den Akdeniz’e daha sonra da Ege’ye geçen balon balıkları Mersinli balıkçıların da kabusu haline geldi. Ağları parçalayan ve ekonomik değeri yüksek olan bazı balıkların yaşam alanlarını daraltan, istilacı ve zehirli bir tür olan bu balıklarla mücadele için Tarım ve Orman Bakanlığı, destekleme vererek bu türün sayısının azaltılmasını hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu