BAĞIMLI OLMAK BİYOPSİKOSOSYAL BİR BOZUKLUKTUR

RÜZGAR ÇELİK

İlk Yayın : 25 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 25 Mayıs 2021, 13:22

Zamanın ilerleyişi ile birlikte, devir teknoloji çağı oldu. Her geçen gün biraz daha üstüne katarak teknoloji ilerliyor. Koca koca ansiklopedilerin yerlerini artık arama motorları aldı. Çok kısa bir sürede, öğreneceğimiz bilgiyi elde eder vaziyete geldik. Daha saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları var lakin bir o kadar da kötü yanları var. Kötüye kullanan biziz başkası değil.

Bir şeye bağımlı olmak biyopsikososyal bir bozukluktur. Kendimizin önemli olduğunu kendimize hissettirelim ki ve bunun bilincine varalım ki bu tür bozuklukların ağı olmayalım. Her şey de olduğu gibi, teknolojinin de bağımlısı olmakta olmamakta bizim elimizde. Bu tür bağımlı kişilerin neden bağımlı olduklarını merak ediyorum. Hayat bütün güzellikleri ile bize kucak açmışken neden kendimizi hastalığın içine atıyoruz?

Sahiden problemimiz nedir?

Önemsenmemek mi?

Aile içi sorunlar mı?

Gerçekleri görmek istememek mi?

Bu bozukluğun yolunda kendimizi heba etmek mi?

Dünya çok güzel çok. Tarihi ile doğası ile hayvanları ile suyu ile karası ile taşı ile toprağı ile her yanıyla dünya mükemmel ve biz dünyanın mükemmelliği ile uyanıyoruz bunu fark etmeyip kendimizi bir odaya kapatıp saatler belki de günler boyunca bilgisayar başındayız. Artık At gözlüklerini çıkarma zamanı gelmedi mi? Bu güzellikler her gün merhaba derken, biz neden kendimize iyi gelmeyen bir iş ile uğraşalım ki?

Kendine iyi davran güzel insan hem de çok güzel davran. Kendinizi geliştirme çabasında öyle bir niyet et ki, Doğan Cüceloğlu’nun da dediği gibi “Niyetiniz yaşamınızın pusulası olsun. “ Bırak artık bilgisayar başında kalmayı kendini fark et. Teknoloji bağımlılığında dur de!

Dünya’ya bir kez geliyoruz ve bir kez daha gelmeyeceğiz. Yaşamın güzelliklerini fark edelim. Ne güzel anlatmış Edip Cansever:

Parmağını sürse dünyaya, rengini alırsın.

Gözünle görsen elmayı, sesini duyarsın.

Onu işiten, yuvarlağı sende kalır

Her başlangıçta yeni bir anlam vardır.

Hadi teknoloji bağımlılığını bırakıp yeni bir başlangıca adımımızı atalım. .

Sağlıcakla kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu