Babacan’dan döviz çıkışı: Rezervleri erittiniz!

İlk Yayın : 28 Mart 2021 – Son Güncelleme 28 Mart 2021, 11:47

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’ndaki 130 milyar dolarlık rezervlerin eritildiğini ileri sürerek, “Döviz tükendi, bitti. Bugün ‘yastık altında döviz, altın varsa getirin’ diyorlar. Sen bu milletin alın teri olan dövizi tüket, ondan sonra milletten döviz, altın iste. Pandemi çıktığında da bütün dünya vatandaşına doğrudan destek verirken, bunlar IBAN numarası vermişlerdi. Bu millet yanlışlarınızın bedelini ödemek zoruna değil” diyerek iktidara yüklendi.

DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan, Mersin ziyaretini sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Silifke ve Erdemli ilçe kongrelerine ardından Mersin il kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın kentteki son durağı Tarsus oldu. May Life Plaza’daki kongrede kurucu ilçe başkanı Ferhat Gündeş güven tazelerken Babacan, iktidara yüklendi. Babacan, yaptığı konuşamada, Merkez Bankası döviz rezervlerinin eritildiğini öne sürerek, “Devletin 130 milyar dolarlık döviz rezervini erittiler, bir yandan da döviz borçlandılar. Merkez Bankası’nın kendisinin sahip olduğu döviz tükendi, kasasında borçlandığı döviz duruyor. Bugün çıkmış diyor ki, ‘yastık altında döviz, altın varsa getirin’ diyor. Sen bu milletin alın teri olan dövizi tüket, ondan sonra milletten döviz, altın iste. Pandemi çıktığında da bütün dünya vatandaşına doğrudan destek verirken, IBAN numarası vermişlerdi. Bu millet yanlışlarınızın bedelini ödemek zoruna değil” ifadelerini kullandı. Kangrenin ardından Babacan, Tarsus Ziraat Odası’nda çiftçilerle buluştu.

“YASALARA BİR KÂĞIT PARÇASI MUAMELESİ YAPIYORLAR”

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, “Bunlar bu ülkede ne güven ne de istikrar bıraktılar. Vatandaşın gecenin 2’sinde Resmî Gazete’de ne çıkacak diye beklediği bir ülkede güvenden bahsediyorlar. Gece karanlıkta alınan kararlarla yönetilen bir ülkede istikrardan bahsediyorlar. Sayın Erdoğan, ‘Kadın hakları kâğıtlarla korunmaz, vicdanla korunur’ diyor. Kâğıtlar dediği hukuk. Uluslararası anlaşmalara, Anayasa’ya, yasalara bir kâğıt parçası muamelesi yapıyorlar. Hukuka kâğıt parçası derseniz, istediğiniz kadar kongrelerinizde ‘güven ve istikrar’ diye pankart açın , yapamazsınız. Bu ülkenin sorunları hukuktan, insan haklarından, demokrasiden geçiyor. Hukuk bir kâğıt parçasıdır derseniz bu ülkeyi düştüğü çukurdan çıkaramazsınız” görüşlerini savundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu