ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek: “Tarım Politikalarımızda, Urla’nın Bademler köyünü örnek alacağız”

İlk Yayın : 13 Kasım 2023 – Son Güncelleme 13 Kasım 2023, 19:32

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir il örgütünün açılışının ardından uğradığı Urla’nın Bademler köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Kulaç, Köy Muhtarı Mehmet Uysal ve köylülerle görüştü. Kooperatif Başkanı Kulaç’ı “ATA Parti Genel Başkan Tarım Danışmanı” olarak görevlendirdi.

1962 yılında kurulan Bademli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 253 üyesi ile 315 Dekar arazide tarımsal faaliyette bulunduğunu belirten Başkan Kulaç, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:


“TÜRKİYE’DE TEK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye genelinde tek olduğumuzu düşünüyoruz. Köyümüzde neredeyse tarımsal üretimin her türünde varız. Kurduğumuz zeytinyağı fabrikasında hem köyümüzde yetişen zeytinleri hem de çevre köylerden aldıklarımızı işliyoruz. Ürettiğimiz zeytinyağlarını özel şişeler ile pazarlıyoruz. Çiçek seramızda Pervane, Sardunya, Sıklamen, Çuha, Menekşe, Aslanağzı, Petunya ve Kadife çiçeklerini yetiştiriyoruz. Şehir hayatından yorulan ve huzur arayan insanlarımız için köyümüzde ‘Doğal Yaşam Merkezi’ diye bir alan yarattık. Tarımsal ürünlerimizi köyümüze gelenlere pazarlayabilmek için bir satış reyonu kurduk. Huzur ve dayanışma içinde çalışıp üretiyoruz.


ATA PARTİ GENEL BAŞKANI ZEYBEK, BADEMLİ KÖYÜNE HAYRAN

Köydeki tarım uygulamalarının bütün Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirten ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek “Bademli köyünü uzun yıllardan beri tanıyor ve biliyorum. Burada uygulanan modelin tüm ülkeye yayılması gerektiğine inanıyorum. Bademli köyü sadece tarımsal üretimde değil, sanata ilgi duyan, bir tiyatroya sahip köydür. Necati Cumalı’nın eseri ‘Susuz Yaz’ filmi bu köyde çekilmiştir. Sayın Başkan Kulaç’ı Partimizde Tarım Danışmanı olarak görevlendiriyorum. Bademli’de başarı ile uygulanan modeli, partimizin Tarım Politikalarımızda dikkate alacağız” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu