“ASM çalışanlarıyla değil Covid-19 ile mücadele edin”

İlk Yayın : 29 Nisan 2021 – Son Güncelleme 29 Nisan 2021, 08:52

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Sağlık Bakanlığı’nın üç Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) sınıflarını haksız yere düşürdüğünü ve zorlu koşullarda COVID ile mücadele eden sağlık çalışanlarına bir darbe daha vurduğunu söyledi. Antmen, “ASM çalışanlarıyla değil, Covid-19 ile mücadele edin” diyerek bakanlığa çağrıda bulundu.

 

Mersin’deki 3 ASM’nin sınıflarının düşürülmesi ile ilgili olarak Mezitli Nafiz Çolak ASM önünde bir araya gelen Tabip Odası üyeleri, Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. Burada açıklama yapan Başkan Antmen, “COVID-19 ile mücadelede sınıfta kalan ve bu başarısızlığını sağlık çalışanlarına, vatandaşa yüklemeye çalışan Sağlık Bakanlığı yeni bir skandala daha imza atarak ilimizdeki üç Aile Sağlığı Merkezi’nin sınıflarını haksız yere düşürmüş ve zorlu koşullarda COVID ile mücadele eden sağlık çalışanlarına bir darbe daha vurmuştur” görüşlerini savundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAĞDUR”

Mersin’de 2010 yılında sağlık ocaklarının kapatılmasından sonra birinci basamak sağlık hizmetlerinin tüm zorlu koşullarda ASM’lerde yürütüldüğüne dikkat çeken Antmen, “Bu insanlar canlarını ortaya koyarak hizmet vermektedirler. Ancak yaşamını çok zora sokan sözleşmeler ile bu çalışma ortamı devam ettirilmekte ve pandemiye rağmen bu sözleşme şartlarına göre insanlar çok mağdur olmaktadırlar. Bu mağduriyetlerden biri de Nafiz Çolak ASM, M. Akif Ersoy ASM ve Osmaniye ASM’nin sınıflarının düşürülmesi ve tüm çalışanların zorlu pandemi koşullarında ekonomik olarak zor şartlara mahkûm edilmesidir. M. Akif Ersoy ASM’nin temizlik personelinin COVID’e yakalanması sonrası kullandıkları rapor nedeniyle yıllık rapor ve izin süresi olan 14 günü geçmediği halde bu neden gösterilmiştir. Nafiz Çolak ASM ve Osmaniye ASM’de çalıştırılan personellerin COVID olması ve bu nedenle de işten çıkarılıp yerine başka bir personelin alınmaması gerekçe gösterilmiş ve bu üç ASM sınıf düşürülmüş, bu şekilde de ödenekleri kesilmiştir. Bununla da yetinmeyen Sağlık Bakanlığı geçmişe yönelik ödeneklerin de geri ödenmesini isteyerek tüm çalışanları çok zor durumda bırakmıştır” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜR DİLEMELİ

“Mersin Tabip Odası ve Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak biz bu yapılanın çok ciddi bir haksızlık ve adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz” diyen Antmen, şöyle devam etti: “Çok zor şartlarda pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarına sözleşmenin antidemokratik maddelerini bahane ederek yapılan bu uygulama insafla, adaletle ve insanlıkla bağdaşmıyor. Sağlık Bakanlığı bu kararından hemen vazgeçmeli ve yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmalıdır. Sağlık çalışanlarının yaşadıkları bu zorlu pandemi koşullarını düzeltmek ve ek destek sağlamak yerine bu mağduriyeti yaşatanlar,  buradaki sağlık çalışanı arkadaşlardan özür dilemelidir. Sağlık çalışanları COVID-19 pandemisi ile mücadele ederken, Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlara karşı mücadele vermesi asla kabul edilemez.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu