Antik Kentler Turizme Kazandırılıyor

İlk Yayın : 23 Eylül 2021 – Son Güncelleme 23 Eylül 2021, 07:48

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin’in turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek, “Mersin gerçekten Türkiye’deki en önemli turizm yerlerinden birisi ve çok da büyük bir antik altyapıya sahip. Bizler de bu altyapının ortaya çıkması ve turizme kazandırılması için tüm birimlerimizle çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bir televizyon programına katılarak, üniversitenin gerçekleştirdiği Uzuncaburç Diocaesarea Antik Kenti’nde gerçekleşen kazı çalışmalarını anlattı. Yayın öncesinde Uzuncaburç’ta gerçekleştirilen kazı çalışmalarının başında yer alan MEÜ Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu ile birlikte Uzuncaburç’u gezen Rektör. Ahmet Çamsarı, kazı çalışmalarından çıkan parçaların koruma altına alınması için hazırlanan restorasyon ve konservasyon laboratuvarı ile kazı alanlarındaki çalışmaları yerinde inceledi. Çamsarı, “Uzuncaburç, hayranlık uyandıracak güzellikte bir yer. Aynı şekilde Kız Kalesi, Erdemli, Tarsus yüzey alanı, Soli Pompeiopolis gibi pek çok noktada da benzer kazı çalışmalarımız olacak. Artık Mersin’deki tüm antik kazıların turizme kazandırılmasında yönetimin Mersin Üniversitesi’nde olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“Şehrimize ve Ülkemize Değer Katıyoruz”

Üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine de değinen Ahmet Çamsarı, hemen her kurumda MEÜ’den bir danışman akademisyenin yer aldığını ve bu durumun Mersin’e çok önemli kazançlar getirdiğini aktararak, “İş insanlarımız ile akademisyenlerimizi bir araya getirmek, teori ile pratiği bir araya getirme noktasında çok güzel bir uyum sağlıyor. Bunların uyumdan da şehrimize ve ülkemize ciddi bir katma değer katıyor. Böylece biz de AR-GE gerektiren, teknolojik ürünler üreterek ihraç edebiliyoruz” dedi. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Kültür Merkezi içerisinde yer alan Girişimcilik Merkezi ve Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında da bilgiler veren Çamsarı, “Kültür Merkezimizin alt kısmında Girişimcilik Merkezimiz şu anda aktif. Üst katlarda ise çok güzel bir eğitim merkezi kurduk. Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi. Yakında orayı da faal hale getireceğiz. Orada meslek seçiminden tutun da, gençlerimizin gerçekleştirmek istedikleri projelere destek olmaya kadar birçok faaliyet gerçekleştirilecek. Tüm birimlerimizin desteğiyle gençlerimiz; meslekleri tanıma, buluş yapma, şirketleşmeye kadar birçok aşamada destek alabilecekler” şeklinde konuştu. İlçelerdeki Meslek Yüksekokullarının güncel durumlarını izleyicilerle paylaşan Çamsarı, “Gülnar ve Aydıncık’taki okullarımızı, bazı özel bölümlerle desteklemek istiyoruz. Akkuyu’daki nükleer tesisin elemanlarının yetişmesi için bir eğitim seferberliği başlatacağız. İşletmecisinden, muhasebecisine, sosyal ihtiyaçlara kadar birçok isteği gidereceğiz. Anamur Meslek Yüksekokulumuz ise, en oturmuş birimlerimizden bir tanesi. Çok güzel bir kampüsü oldu, yanında bir de yurdumuz var. Yakın zamanda sahalar ve yüzme havuzları da olacak. Mut’ta ise; alanımızın genişliği itibariyle yenilikler yapacağız. Öğrenci yurdu için talepte bulunduk. Erdemli Meslek Yüksekokulumuza da yeni bir bina yapmak için altyapı hazırlığımız devam ediyor” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu