Alman heyetten Başkan Tarhan’a ziyaret

İlk Yayın : 25 Haziran 2022 – Son Güncelleme 25 Haziran 2022, 20:48

10. Uluslararası Soli Güneş Festivali için ülkemize gelen Mezitli Belediyesi kardeş kenti Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı JornOttman ve beraberindeki heyet Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ziyarette bulundu.

Başkan Tarhan’ın yanı sıra ilgili belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette; Mezitli ve Tempelhof-Schöneberg belediyelerinin kardeş şehir ilişkileri konuşuldu. Başkan Tarhan konuk belediye başkanına Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Kentinin resmedildiği anı tabağını hediye etti. Ziyaret esnasında konuk heyette bulunan ve bugün doğum günü olan Tempelhof-Schöneberg Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Martina Zander-Rade’ye sürpriz yapılarak pasta kesildi.

Konuk Belediye Başkanı Jorn Ottman ilk kez geldiği Mezitli’den çok etkilendiğini ifade ettiği konuşmasında, “Mezitli kardeş şehirler arasında en fazla iş birliği yaptığımız kent olması nedeniyle son derece önemli bir kent. İki ülkenin dostluğunu ve kardeşliğini pekiştirecek başarılı işlere imza attık” dedi.

Başkan Tarhan ise, Mezitli hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Tempelhof-Schöneberg ile çok sağlıklı bir kardeş şehir ilişkisi yürütüyoruz. Almanya’yı ziyaretimizde gördüğümüz pek çok uygulamayı Mezitli’de hayata geçirdik. Yeni belediye başkanı olan sayın JornOttman’ı ilk kez Mezitli’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. İkili ilişkileri daha da geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu