Akdeniz’de okul kantinleri denetlendi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, ilçe sınırlarında bulunan okul kantinlerini denetledi.

İlk Yayın : 14 Eylül 2021 – Son Güncelleme 14 Eylül 2021, 08:00

Halkın sağlığı, huzuru ve esenliği için 7/24 görevinin başında olan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2021-2022 Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla birlikte, ilçe sınırlarında bulunan eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantinleri denetledi.

Kontrollerde, çocukların sağlığını tehdit edebilecek merdiven altı üretilen, açıkta veya menşei belirsiz ya da tarihi geçmiş ürün satışı olup olmadığı incelendi. Ruhsatların da denetlendiği uygulamada, eksiği görülen kantin işletmecileri uyarılıp, eksikleri en kısa sürede gidermeleri için süre verildi.

Ekiplerle birlikte okul kantinlerinin denetimine katılan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu da okul kantin işletmecilerini, kurallara mutlaka uymaları, ayrıca Koronavirüs tedbirlerini elden bırakmamaları; maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine kesinlikle dikkat etmeleri yönünde uyardı.

Akdeniz Zabıtası’nın, çocukların sağlığını korumak amacıyla okul kantinlerine ve okul çevrelerinde gıda satışı yapan işyerlerine yönelik uygulama ve denetimleri belirli periyotlarda ve aralıksız devam edecek.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu