Akdeniz Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama

İlk Yayın : 17 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 17 Mayıs 2021, 12:59

İsrail’in; mazlum Filistin halkına yaptığı zulmü kınayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “İsrail’in; kadın-çocuk demeden masum ve sivil insanlara yaptığı zulüm kabul edilemez. Zalim kim olursa olsun, zalimdir; zulüm de zulümdür. Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, ırkı ne olursa olsun mazlumların her zaman yanındayız” dedi.

Akdeniz Belediye Meclis toplantısında; İsrail’in, kadın-çocuk demeden mazlum Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları, dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği katliam, zulüm ve sürgün kınandı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşimi; Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Meclis’e sunulan çeşitli önergeler okunarak kabul edildi.

“HALKLAR ZULME SESSİZ KALMIYOR”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Mustafa Gültak; İsrail’in, mazlum Filistin halkına zulmünü ve Gazze şeridine yönelik saldırılarını kınadı. “İsrail’in; kadın-çocuk demeden sivil ve günahsız insanlara yaptığı zulüm ve katliam asla kabul edilemez” diyen Başkan Gültak; “Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, mazlum halkların her zaman yanındayız. Bu katliam ve zulüm bir an önce durdurulmalıdır. Şehit olan Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle aldığı tavsiye kararıyla da İsrail’in, masum ve mazlum Filistin halkına yönelik katliamı kınandı, zulmün bir an önce durması çağrısında bulunuldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu