ADD’den Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliği

İlk Yayın : 28 Kasım 2022 – Son Güncelleme 28 Kasım 2022, 17:52

(ACİL HABER)-Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Cumhuriyetin 100. yıl gündemini değerlendirmek ve toplumsal belleği güncellemek için ‘100. Yılı İmecesi’ adında etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

Yenişehir Belediyesi Akademi Salonunda 15 Aralık Perşembe Günü Saat 14.00’de düzenlenecek etkinliğin tanıtımı ADD Mersin Şube Binasında gerçekleştirildi. ADD üyelerinin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında etkinlikle ilgili açıklama yapan ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetin 100. yılına girileceğini hatırlattı. 100. yılların devletlerin, resmi ve ticari kurumların kurumsal yaşamında çok önemli kilometre taşları olduğuna dikkat çeken Erkan, “Ülkemiz toprakları, bir ateş çemberi içindeki coğrafyada olmasına rağmen, 100 yıldır büyük bir savaş ve işgal yaşamadan, bugüne dek barış ve huzur içinde yaşamaktadır. Salt bu nedenle, güneyimizde, Irak ve Suriye’de, kuzeyimizde Ukrayna’da ve Afganistan’da yaşanan savaş vs. iç çatışmalar nedeniyle milyonlarca sığınmacı, ülkemize resmi veya kaçak yollardan gelerek bu topraklarda yaşamayı tercih etmektedirler. İçinde bulunduğumuz bu ortamın değerini anlamak için büyük çoğunluğunun çok zor şartlarda ülkelerini, evlerini terk edip gelmiş, ailelerini kaybetmiş sığınmacı ve mültecilerin kadınların, çocukların içine düştükleri yürek sızlatan durumlarını dikkatle gözlememiz yeterlidir” dedi. 

 

ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

“Bugünkü doğal bulduğumuz barış ortamı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının özverili çabaları ve on binlerce şehidimizin kanıyla kazandığı bağımsızlık ve kurduğu Cumhuriyetimizin, ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış’ şiarıyla gerçekleştirdiği devrim ve ilkelerin Anayasamızda vücut bulan bağımsız, üniter, laik, sosyal, hukuk devleti nitelikleri sayesindedir” diyerek sözlerine devam eden Başkan Erkan, şunları kaydetti: “Bu gerçekliklerden hareketle, siyaset kurumunun bugüne kadar yaptığı tüm hatalara, bugünkü tüm ekonomik ve sosyal zorluklara ve de emperyalizmin ülkemizde ve coğrafyamızdaki tüm örtülü ve açık kanlı operasyonlarına rağmen, hala bir barış adası içinde yaşayabilmemizi, Cumhuriyetimizin kurucularına ve yukarıda belirtilen niteliklerine borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir. Çünkü, bugün içinde bulunduğumuz tüm zorluklara rağmen, halkımızın kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin yukarıda belirtilen temel ilkelerine sahip çıkması nedeniyle bölgemizde barış ve huzur içinde olarak varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri etrafında daha güçlü birliktelik ve beraberliğimize sahip çıkma zamanıdır.  Bu nedenle, Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken, biz aşağıda imzası bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Mersin’deki Şubeleri ile Mersin’deki Demokratik kitle örgütleri olarak, Mersin’in ilçelerinde, sokaklarında ve her köşesinde, Cumhuriyetimizin 100. yılının değerini hissetmek ve anlamak için araştırmak, toplumsal belleğimizi güncellemek üzere, 15 Aralık 2022 saat 14:00’de, Yenişehir Belediyesi Akademi salonunda (kapalı salonu arkası) bir araya gelerek, Cumhuriyetimizin 100. yıl gündemini değerlendirmeye ve oluşturmaya; tüm resmi ve özel kurumlarımızı, yerel yönetimlerimizi, demokratik kitle örgütleri ve derneklerimizi, kulüplerimizi ve yurttaşlarımızı Cumhuriyetimizin 100. Yıl İmecesi’ne davet ediyoruz. ADD Mersin Şubesi,  ADD Anamur Şubesi, ADD Erdemli Şubesi, ADD Mut Şubesi, ADD Silifke Şubesi, ADD Tarsus Şubesi, ÇYDD Mersin Şubesi, 29 Ekim Kadınlar Derneği, Eğitim-İş.)

Başa dön tuşu