AB Konsey başkanına sandalye tepkisi  

İlk Yayın : 11 Nisan 2021 – Son Güncelleme 11 Nisan 2021, 11:48

Mersin’de kendilerini İstanbul Sözleşmesine taraftar erkekler olarak niteleyen bir grup, AB Konsey Başkanlarının salı günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede kadın başkan Ursula Von De Leyen’a sandalye verilmemesi nedeniyle sessiz kalan erkek başkan  Charles Michel’e tepki gösterdi. Grup adına konuşan Halil Öztoprak, Charles Michel’in sessiz kalarak AKP Genel Başkanının İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını onayladığını kaydetti.

İstanbul Sözleşmesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedilmesine karşı kadınların tepkisi ve mücadelesi sürerken, bu defa erkeklerden de tepki geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen erkekler, basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen erkekler adına konuşan Halil Öztoprak, sözleşmenin feshedilme kararının  Türk kadınını saldırılara karşı daha zayıf hale getirdiğini söyledi. Öztoprak  “Fesih kararının hemen ardından baba, kardeş, eş, sevgili tarafından kadına yönelik şiddet haberleri daha büyük bir hızla gazete ve televizyonlara artarak yansımıştır” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini Türk halkının kabul etmediğini söyleyen Öztoprak, “Ankara’da Avrupa Birliği’nin (AB) en üst düzey iki yetkilisi AB Konsey Başkanı Charles Michel ile AB Komisyon Başkanı Ursula Von De Leyen‘in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde AB Konsey başkanı bayan görevliye sandalye verilmemiş, Charles Michel buna sessiz kalarak AKP genel başkanının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararını onaylamıştır veEş Avrupa Komisyon Başkanı Ursula Von De Leyen’in kendisinden daha değersiz olduğu mesajını vermiş İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasından dolayı büyük tepki gösteren Türk kadınlarının bu haklı hukuki mücadelesine zarar vermiştir. Adeta Türk milletine Avrupalılar bile kadını önemsemiyor siz neden bu kadar önemsiyorsunuz mesajı vermiştir” şeklinde konuştu.

“KONU İKİ AB’Lİ BAŞKAN ARASINDAKİ REKABET DEĞİLDİR”

Konunun iki AB’li başkan arasındaki rekabet değil erkek başkanın kadın başkanı ezerek AKP genel başkanının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tüm dünyanın gözü önünde onay vermesi olduğunu iddia eden Öztoprak, “Bu sadece bir erkeğin değil AB Konsey Başkanı bir erkeğin AB değerlerine ve kadın haklarına karşı işlediği büyük bir suçtur. AB konseyi başkanı Charles Michel’in kadınlardan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Öztoprak, “Büyük bir barış ve kardeşlik projesi olan AB konseyi başkanı Charles Michel başta şiddet gören kadınlar olmak üzere UrsulaVon De Leyen Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesin diye mücadele eden polisten dayak yiyen tüm kadınlardan, tüm dünya kadınlarından ve hatta İstanbul sözleşmesinden çekilinmesin diyen biz erkeklerden özür dileyerek AB Konsey Başkanlığından derhal istifa etmelidir” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu