500 yıllık ağaç tescil bekliyor

İlk Yayın : 17 Nisan 2024 – Son Güncelleme 17 Nisan 2024, 11:01

Mersin’de 500 yıllık olduğu söylenen harnup (keçiboynuzu) ağacı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilmeyi ve anıt ağaçlar envanterine kaydının yapılmasını bekliyor.

Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı köyündeki ağaç heybetiyle dikkat çekiyor. Yıllara meydan okuyan ağaç 500 yıldır ayakta duruyor. Tanık Haber’e konuşan bir köy sakini, “Bu ağaç tarihi bir ağaç. Geçen zamana rağmen yeşilliğini koruyor. Hala daha meyve vermeye de devam ediyor. Yöre halkı olarak ağacımızın anıt ağaç olmasını, tescillenmesini istiyor. Böyle bir değerimiz kaybolmasın istiyoruz, gelecek nesillere kalsın istiyoruz. Ata yadigarımızın koruma altına alınmasını istiyoruz” dedi.

HARNUP MEYVESİ NEYE İYİ GELİR

Parazitleri yok eder ve enfeksiyonlarından koruyarak bağırsakları temizler, kabızlığa iyi gelir, bağırsak gazını giderir. Mide sağlığına iyi geldiği bilinmekle beraber sindirimi hızlandırır ve rahatlatır, asit seviyesini dengeler, gastrit, şişkinlik sorunlarını çözümünde yardımcı olur.

ANIT AĞAÇ NEDİR

Anıt ağaçlar, genellikle olağanüstü boyutları, yaşları veya tarihi önemleri nedeniyle koruma altına alınan veya belirli bir olayın anısına dikilen ağaçlardır. Bu ağaçlar genellikle toplumun bir parçası olarak kabul edilir ve insanlar tarafından saygı ve önemle muhafaza edilirler. Anıt ağaçlar, doğal güzellikleri, biyolojik önemleri veya tarihsel bağlamları nedeniyle öne çıkarlar ve genellikle koruma altında tutulurlar.

Başa dön tuşu