“Mersin Gençlik Teknoloji Zirvesi” start aldı

 

İlk Yayın : 21 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 21 Mayıs 2021, 09:04

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde düzenlenen, alanında uzmanları ve gençleri buluşturan “Mersin Gençlik Teknoloji Zirvesi”, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda başladı. ‘Başımız dik, gözümüz zirvede!’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin ilk günü konferans olarak gerçekleşti. Online platformda Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan 11-18 yaş arasındaki 60 öğrenci, takımlar halinde gün boyunca projelerini 226 katılımcı öğrenciyle paylaştı.

ETKİNLİK ANLAMLI GÜNDE BAŞLADI

Teknoloji Zirvesi, bu yıl 102. yıl dönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Berat Yerman’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynel Cebeci “Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları”,  Autodesk Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Eğitim Müdürü Evren Arın “Üretimin ve Öğrenmenin Geleceği”, Microsoft Türkiye Eğitim/K12 Sektör Yönetici Eyyüphan Keskin “Uzaktan Eğitimde Minecraft”,  Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Türker Toker “Başarılı Olmanın Yolu: Oku! Anla! Üret!”,  NASA IT Yöneticisi ve Tek Kadın Mühendis Pınar Moore “İklim Simülasyonu Merkezi” sunumlarıyla öğrencilerle gelecekteki kariyer yolculuklarında teknolojiyi etkili ve üretim amaçlı nasıl kullanabileceklerine dair görüşlerini paylaştı. Uzmanların oturumlarının ardından öğrenciler teknoloji alanındaki çalışmalarını birbirlerine aktardı.

PROJE GELİŞTİRME SÜRECİ BAŞLIYOR

Öğrenciler, Nely Robot Kurucusu Faik Berk Güler, Türk Telekom Enerji ve İklim Müdürü Enes Polat, Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Lara Özer’den eğitimler alacak ve ardından 48 saatlik Endüstri 4.0 Temalı Hackathon proje geliştirme süreci başlayacak. Öğrenciler projelerini teslim ettiklerinde Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ön değerlendirme yapılarak projeler halk oylamasına sunulacak.

İLK 10 TAKIM ULUSLARARASI ROBOT TURNUVASI’NA KATILACAK

Başarı gösteren ilk 10 takım, 26-27 Haziran’da Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenecek olan Uluslararası Robot Turnuvası’na 1 hafta süreyle takımıyla ve mentoruyla konaklamalı olarak katılım hakkı kazanacak. 11-15 arasındaki takımlar, 1 yıllık dijital öğrenme platformu lisansı elde edecek.  16-20 arasındaki takımlar ise Stembox proje kiti ile ödüllendirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu