19 Mayıs coşkusu Mersin’i sardı

İlk Yayın : 20 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 20 Mayıs 2021, 13:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıktığı ve Türkiye’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın 102. yıl coşkusunu kentin cadde ve sokaklarına taşıdı.

Tarsus’ta başlayan konvoy kutlamaları, ilerleyen saatlerde Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde sürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de üstü açık otobüste Mersinlilerin bayram coşkusuna ortak oldu.

AKDENİZ VE TOROSLAR’DA KONVOY YAPILDI

Kent merkezinde Atatürk Evi önünden hareket eden konvoy, Akdeniz ilçesinin cadde ve sokaklarında ilerleyerek Toroslar ilçesine ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer güzergâh üzerindeki balkon, pencere, sokak ve iş yerlerindeki vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlar da Başkan Seçer’e ellerindeki bayraklar ve alkışlarla karşılık verdi. Konvoy boyunca araçlarda 19 Mayıs ruhunu taşıyan şarkılar ve marşlar çalındı.

KUTLAMALAR MEZİTLİ VE YENİŞEHİR’DE DE SÜRDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mezitli ile Yenişehir ilçelerini kapsayan şehir turu, Pompeiopolis Antik Kenti önünde ‘Bağımsızlık Meşalesi’nin yakılması ile başladı. Bağımsızlık Meşalesi, Başkan Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde yakıldı.

SAAT 19.19’DA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Tüm Türkiye saat 19.19’da aynı anda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Saatler 19.19’u gösterdiği sırada Adnan Menderes Bulvarı üzerinde duran konvoydan inen Başkan Seçer, 19 Mayıs coşkusuna sahilden eşlik eden vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Meşalelerin de yakıldığı alandan kalkış yapan konvoy akşamın ilerleyen saatlerine kadar kentin cadde ve sokaklarını dolaştı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu