Hukuk mücadelesini kazandılar

İlk Yayın : 17 Mart 2021 – Son Güncelleme 17 Mart 2021, 14:02

Mersin Şehir Hastanesi’nde görev yaparken Sağlık Bakanlığı tarafından memuriyetine son verilen Dr. Zeki Sinan Mersin Şehir Hastanesi’nde görev yaparken Sağlık Bakanlığı tarafından 16 ay önce memuriyetine son verilen Dr. Zeki Sinan Doğan, hukuk mücadelesini kazanarak görevine geri döndü. Doğan’ın ve 3 öğretmenin,  göreve dönüş haberi KESK’in ek zam talebi nedeniyle yapılan basın açıklamasında duyuruldu. Doğan burada yaptığı açıklamada, 675. Kanun Hükmünde Kararname kararına bağlı olarak Bakanlığa verilen bir yetki ile memurluğuna son verildiğini hatırlattı. Görevine dönebilmek için 16 hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Doğan, “Bunun sonunda İdare Mahkemesinin kararı ile geri döndük. Tekrar eski görevime başladım” dedi.

KESK üyesi 4 bin arkadaşlarının dosyasının komisyonlarda görüşülmemesini sebebinin suçlamaların maddi dayanağının olmamasından kaynaklandığını anlatan Doğan, “Bunlar büyük bir ihtimalle açılacak her davayı da kazanacaklardır. Çünkü hiçbirisi hakkında kanunen herhangi bir cezai soruşturma yok ve benzeri bir şey yoktur. Benim diğer arkadaşlara göre avantajım KHK ile değil Bakanlık tarafından atılmam. Bir gün bir yazı yolladılar. 4 cümlelik bir şeyler yazmışlar. Bizde suçlamadaki kanıtları istedik. Hepsi göreceli şeyler. İrtibattan, iltisaktan bahsediliyor. Buna karşı savunma yapalım dedik. Hiçbir delil gösteremediler. Savunmanız uygun görülmedi diyerek görevimize son verildiğini söylediler. İdare mahkemesi böyle bir suçlamanın olmayacağına karar verdi. Bizi geri döndürdü. Eminim ki diğer arkadaşlarda geri dönecektir. Mücadelemiz onlar geri dönene kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

3 ÖĞRETMEN GÖREVLERİNE GERİ İADE EDİLDİ

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül de KHK ile ihraç edilen sınıf öğretmenleri Ali Aydıncı, Fudel Mutlu ve Yaşar Görgöz’ün görevlerine iade edildiğini kaydetti. Görevlere iade ile buruk bir sevinç yaşadıklarını anlatan Sümbül, “Mücadeleden vazgeçmedik.  Son arkadaşımız dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu