Mecliste kısa çalışma ödeneği gerginliği

İlk Yayın : 10 Mart 2021 – Son Güncelleme 10 Mart 2021, 12:51

Mersin Büyükşehir Belediye meclis toplantısında kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ücretsiz izne çıkarılan işçilerin durumu görüşülürken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile MHP’li meclis üyesi Ahmet Durak arasında sert tartışma yaşandı. MHP Grup Başkanı Mahmut Tat’ın kısa çalışma ödeneği uygulanan işçilerin maaşlarına alamadığı yönündeki eleştirisine Seçer önce adres olarak İŞ-Kur’u gösterdi. Daha sonra ise Seçer sürekli kaşınıp kaşınıp  geldiği için böyle cevap verdiğini söyledi. MHP’li Ahmet  Durak’ın “Bu konuyu siyasileştiren sizsiniz o kadar insanları mağdur ettiniz” şeklindeki sözleri ortalığı bir anda gerdi. Gündem maddesine geçilmesi ile ortalık sakinleşti.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyeleri gündem dışı konularla ilgili  görüşlerini aktardı. Gündem dışı en önemli madde ise limanın Atatürk Parkı’na doğru genişlemesi konusu oldu. CHP’li meclis üyeleri  limanın Atatürk Parkına doğru genişlemesinin doğuracağı zararlara dikkat çekti.

YILMAZ : RASYONEL DÜŞÜNÜLMELİ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise konteyner limanı ile ilgili rasyonel düşünülmesi gerektiğini ifade ederek “Hem iş lazım, insanımıza istihdam lazım diyoruz. Sonra onu yapmayalım bunu yapmayalım diyoruz. Ne yapacağımıza doğru bilgilendirme ile karar verilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Yılmaz’a cevap veren Seçer ise “Anladığım kadarıyla limana bir itirazınız yok. İş yok aş yok ve istihdam alanı yaratılmalı diyorsunuz. Buna katılıyorum zaten. Onun için diyorum ki ikinci liman projesi var. Konteyner taşımacılığı önem arz ediyor. Ticaret lazım, aş lazım. Orada daha uygun bir yer var diye itirazımız” ifadelerini kullandı.

“MECLİS NET BİR KARAR VERMELİ”

Seçer liman konusunda meclisin net bir karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Meclis bunu istiyor mu istemiyor mu? Hiç bu işi eğmeye bükmeye gerek yok. Geçtiğimiz dönem meclisi bu kararı almış, liman genişlemesiyle ilgili imar düzenlemesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirmiş ve tavrını ortaya koymuştur. Biz de dönemin meclisi olarak net bir şekilde herkes kararını vermeli. Toplantıda bunu meclis kararına bağlamalıyız. Tarihe not düşme açısından, doğru bir şey yapılırsa karar veren meclis üyemiz doğru bir yatırımsa tarihe bir not düşmüş olsun” şeklinde konuştu.

Mecliste kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ücretsiz izne çıkarılan işçilerin durumu görüşülürken ortam bir anda gerildi. MHP Grup Başkanı Mahmut Tat’ın kısa çalışma ödeneği uygulanan işçilerin maaşlarına alamadığı yönündeki eleştirilerde bulundu.

Kısa Çalışma Ödeneği’nin 17 Mayıs’a kadar uzatıldığını hatırlatan Tat, “Kısa çalışma ödeneği ile ilgili şu anda evinde oturan arkadaşlarımız bir ayı doldurdu. Maaşları İŞKUR’dan alınacak dendi. İŞKUR maaş vermiyor. Belediyeye İş-Kur’a İş Kur Büşükşehir’e atıyor. İşçiler muhatap bulamıyor. Durumları ne olacak. Şu ana kadara maaşlarını alacak muhatap bulamadılar” şeklinde konuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ GERGİNLİK YARATTI

 

Seçer ise Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili cevap verecek merciinin kendisi olmadığını belirterek şunları söyledi: “Çalışma yapan İŞ-KUR’dur. Bu konuda İŞ-KUR’dan bilgi alabilir arkadaşlar. İnsan kaynakları o konuda zaten gerekli açıklamaları yapıyor. Siz burada siyaseten kullandığınız zaman ben bu cevabı veriyorum. Yoksa oraya gelip samimi olarak bir çalışanımız yardım istediği zaman insan kaynaklarından gerekli cevabı alıyorlar. Siz de bunu biliyorsunuz ama meclisin gündemine bunu kaşıyıp kaşıyıp getirdiğiniz için ben böyle cevap vermek zorunda kaldım” dedi.

Bu sözler üzerine MHP’li meclis üyesi Ahmet Durak Seçer’e tepki gösterdi. Durak, “Bu konuyu siyasileştiren sizsiniz o kadar insanları mağdur ettiniz. Bu pandemi sürecinde içlerine bir bakın bakalım farklı partiden çalışan bir vatandaş var mı?” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu